31. 12. 2014

Roštěnky po burgundsku

Recept je z lednového Apetitu a maso má být z daňka. Toho jsem nesehnala, tak jsem použila hovězí zadní, které jsem nakrájela na plátky a na dušení použila můj oblíbený papiňák. Recept uvádím mnou upravený.

Přísady

  • cca 800 g hovězího masa
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 velká mrekv, nakrájená na kostičky
  • 1 střední petržel, nakrájená na kostičky
  • 1/4 celeru, nakrájeného na kostičky
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček pepře
  • 1 lžíce octa (použila jsem červený vinný)
  • 200 ml červeného vína
  • cca 1/2 l vody nebo hovězího vývaru
  • cca 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rybízového džemu
  • krupicový cukr dle chuti
  • dušená rýže k podávání

Postup

Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji zprudka opečeme z obou stran a dáme stranou. Opečeme nakrájenou zeleninu (nebo ji můžeme nasekat v robotu), zastříkneme octem, přidáme koření a mouku a chvilku smažíme. Přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přidáme vodu (nebo vývar). Vmícháme i džem a necháme dusit do měkka (za použití papiňáku stačí půl hodiny). 

Maso i celé koření vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Vrátíme maso a dochutíme cukrem, příp. dohustíme škrobem rozmíchaným v troše vody.

Podáváme s dušenou rýží.






Žádné komentáře:

Okomentovat