21. 1. 2015

Guláš z krůtího masa


Jako přílohu k tomuto guláši máme nejraději rýži, můžete ale udělat i brambory. Pokud jste nesehnali vykostěnou horní část krůtích stehen (kupovala jsem je např. v Tescu nebo v Globusu), můžete zkusit guláš uvařit z krůtích prsou nebo kuřecích stehenních řízků. 

Přísady

  • 750 g krůtího masa z horní části stehna, na kostky
  • 50 g slaniny, na nudličky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nadrobno
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 2 mrkve, na kolečka
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky sušené majoránky
  • 100 ml červeného vína
  • 1/4 l drůbežího vývaru
  • 3 lžičky škrobové moučky
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • petrželka (lze vynechat)

Postup

Na oleji necháme vyškvařit slaninu, přidáme maso a opečeme jej a osolíme. Přidáme cibuli, česnek a mrkev a za stálého míchání vše opékáme několik minut. Vmícháme koření, zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Nakonec vlijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny, dokud není maso měkké.

Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a nalijeme k masu. Omáčku necháme přejít varem a zjemníme ji zakysanou smetanou. Před podáváním můžeme posypat petrželkou.





Žádné komentáře:

Okomentovat