19. 1. 2015

Italské karbanátky s pečenými bramborami


Jestli máte rádi karbanátky, vyzkoušejte jejich italskou verzi, kde se k masu přidává parmazán, nechybí česnek a pokud máte, tak petrželka. Skvělou přílohou jsou domácí pečené brambory a zeleninový salát.

Přísady

  • 4 velké brambory, nakrájené na měsíčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g čerstvé strouhanky
  • 500 g mletého vepřového masa (libovější – nechala jsem si namlít plec)
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
  • sůl
  • pepř
  • rukola, třešňová rajčátka, dobrý ocet a olej na salát

Postup

Troubu zahřejeme na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180.

Brambory promícháme s 1 lžící oleje a rozprostřeme je do jedné vrstvy na plech. Pečeme 35 až 45 minut do zlatohněda, zhruba v polovině je obrátíme.

Mezitím dáme do mísy strouhanku (rozmixované bílé pečivo) a zvlčíme ji dvěma lžícemi vody. Přidáme mleté maso, parmazán, petrželku, česnek, osolíme a opepříme. 

Vytvarujeme 4 karbanátky, které smažíme na 1 lžíci oleje z každé strany asi sedm minut. Měly by mít zlatavou kůrku a uvnitř být propečené.

Karbanátky podáváme s pečenými brambory a salátem z rukoly a rajčátek.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat