20. 1. 2015

Italské kuřecí nebo krůtí plátky


Masovou chuť drůbežích řízků zjemní rozpečená mozzarella, vše doplňuje rajčatová omáčka. Nám k tomu chutná rýže, mohou být ale i těstoviny nebo brambory. Nezapomeňte jídlo doplnit zeleninou nebo salátem. 

Přísady

  • 2 velká kuřecí prsa (nebo pár krůtích plátků)
  • sůl, pepř
  • 1 vejce, prošlehané
  • 75 g strouhanky, čerstvě nastrouhané
  • 75 g parmazánu, strouhaného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, drceného
  • 400 ml rajčatového pyré (passaty)
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 125 g mozzarelly, nakrájené na plátky

Postup

Prsa překrájíme na menší části a případně naklepeme na plátky silné 1 cm. Osolíme, omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance smíchané s polovinou parmazánu.

Kuřecí plátky dáme do trouby pod gril na 10 minut, v polovině pečení obrátíme (nebo klasickou troubu na 200 stupňů).

V hrnci zahřejeme olej a zpěníme česnek. Zalijeme rajčatovým pyré, ochutíme solí, cukrem, pepřem a oreganem. Povaříme asi 10 minut.

Omáčku vlijeme do mělké zapékací mísy a položíme na ní plátky opečeného masa. Na něj rozložíme plátky mozzarelly a zasypeme zbylým parmazánem.

Dáme znovu pod gril, dokud se neutvoří zlatá krustička a sýr se neroztaví, trvá to zhruba 5 minut.

Podáváme s rýží, těstovinami, různě upravenými bramborami a zeleninovými saláty.







Žádné komentáře:

Okomentovat