12. 1. 2015

Krůtí plátek, šťouchané brambory s kapustičkami, ochucené máslo


Recept je z lednového Apetitu, musela jsem ho vyzkoušet, protože máme rádi sezónní jídla a růžičková kapusta jako jedna z mála vydrží na záhonech i přes zimu. Je výborným zdrojem vlákniny, obsahuje mnoho vitamínu B1 a draslíku. V původním receptu servírovali místo krůtího masa vepřovou kotletu, ale zkusit můžete i kuřecí prsíčko nebo vykostěné kuřecí stehýnko.

Přísady

  • 600 g brambor, nakrájených na menší kostičky
  • sůl, pepř
  • 250 g kapustiček, nakrájených a na 5mm plátky
  • 50 g másla
  • 4 krůtí plátky (nebo kuřecí nebo vepřovou kotletu)
  • lžíce olivového oleje
  • klínky citronu k podávání

Ochucené máslo:
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžička jablečného octa (lze vynechat)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička tymiánu, nejlépe čerstvého
  • drcený pepř

Postup

Brambory povaříme ve vroucí osolené vodě asi 7 minut, přidáme kapustičky a povaříme 2-3 minuty. Scedíme a přidáme máslo, sůl a pepř a rozšťoucháme.

Brambory s kapustou opékáme asi 6 minut v nepřilnavé pánvi, aby směs zkřupavěla a byla osmahnutá.

Na oleji opečeme maso, které jsme osolili a opepřili, dozlatova.

Utřeme na hladkou pastu máslo a další ingredience.

Maso podáváme s opečenými brambory s kapustou, máslem a klínky citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat