13. 1. 2015

Krůtí plátky s kukuřicí


Pustila jsem se do likvidace přes 15 let starých časopisů (ano, už tenkrát jsem si je kupovala a bavilo mě si v nich listovat a číst recepty) a tohle mě tam zaujalo, tak jsem to musela hned uvařit. Je to moc dobré, kukuřice to hezky osladí, ale sladkost je vyrovnaná kyselostí vína a rajčat.

Přísady

  • 4 až 5 krůtích plátků z prsou (podle velikosti)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany
  • cca 180 g mražené kukuřice (příp. 1 malá konzerva)
  • 3 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 žloutek
  • bazalka nebo petrželka
  • rýže a listový salát k podávání

Postup

Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji krátce osmahneme. Rozložíme do zapékací mísy.

Do pánve po masu vlijeme víno, přidáme smetanu, rajčata a kukuřici. Necháme přejít varem a vmícháme rozšlehaný žloutek. Omáčkou přelijeme maso.

Zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut.

Podáváme ozdobené bazalkou nebo petrželkou, s rýží a salátem.




Žádné komentáře:

Okomentovat