2. 1. 2015

Linecký koláč s tvarohem a džemem


Ideální moučník na neděli - křehké těsto, tvarohová náplň a šťavnatý džem.

Přísady

Těsto:
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 1/2 pr. do peč.
  • + rybízový nebo ostružinový džem

Náplň:

  • 2 vaničky tvarohu
  • necelý hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku moučkového cukru

Postup

Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále nebo v robotu. Těsto namačkáme do vymazané, hrubou moukou vysypané koláčové formy nebo pekáčku (těsto namačkáme částečně i na strany formy cca do výše 1,5 cm).

Potřeme zavařeninou a na to rozetřeme umixovanou tvarohovou náplň. 

Urovnáme a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160 °C (pekla jsem necelou hodinu). Koláč necháme vychladit a pak teprve krájíme na řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat