4. 1. 2015

Lučinový chlebíček


Vláčný chlebíček ovoněný vanilkou. Pokud nemáte chlebíčkovou formu, těsto klidně dejte do formy na bábovku.

Přísady

  • 240 g lučiny
  • 170 g másla
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 velká vejce
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva

Postup

Máslo utřeme s cukrem do bílé pěny. Přimícháme lučinu a vejce jedno po druhém. Mezitím vždy prošleháme. Vmícháme vanilku a nakonec mouku s práškem do pečiva. 

Rozetřeme do vymazané a vyspané formy na biskupský chlebíček a při teplotě 160 stupňů pečeme asi hodinu.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat