23. 1. 2015

Pečený losos s mrkví


Nikdy bych neřekla, že pečený losos pokrytý strouhanou mrkví a máslem bude tak výborný. Když jsem ale na něj na internetu četla chválu, rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Zkuste ho taky, možná vám zachutná jako nám.

Přísady

  • filety z lososa
  • šťáva z citronu
  • sůl
  • pepř
  • nastrouhaná mrkev
  • nastrouhaná petržel (děláváme to bez ní)
  • olivový olej
  • kousek másla
  • špejle

Postup

Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na takto upravené filety nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu. Necháme 30-60 minut před pečením odležet.

Na plech naskládáme šplejle tak, aby losos neležel přímo na plechu, ale na špejlích. Docílíme tak lepšího propečení v kratší době a hlavně se mám losos nepřipálí a nevysuší.

Naloženého lososa v kořenové zelenině dáme na plech na špejle, nahoru dáme kousky másla a pečeme v troubě cca 30 - 40 minut na 180 - 200 stupňů, aby se nespálila zelenina. Pokud máme samostatné porce, pečeme pouze 20 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat