20. 1. 2015

Skořicovojablečné šneky


Znáte lepší zimní vůni, než je skořice s jablky? Mohu vám zaručit, že tyhle šneci provoní váš byt a ještě si pochutnáte.

Přísady

  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička mléka
  • 3 pláty listového těsta
  • 50 g másla, rozehřátého
  • 2 velká kyselejší jablka, oloupaná, nastrouhaná
  • 80 g mandlových lupínků
  • 1 lžíce cukru

Postup

Troubu předehřejeme na 200 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem. Smícháme skořici s cukrem a nalšeháme žloutek s mlékem.

Pláty těsta potřeme rozehřátým máslem a posypeme skořicovým cukrem (necháme si jednu lžičku stranou). Navrch rozdělíme jablka a většinu mandlových lupínků.

Pláty těsně stočte po delší straně do rolády a potřeme žloutkem. Nakrájíme na kolečka a vyskládáme na plech. Povrch potřeme žloutkem, posypeme zbylým skořicovým cukrem a mandlovými lupínky a pečeme 40 minut.






Žádné komentáře:

Okomentovat