15. 1. 2015

Slaný listový koláč


Slané koláče nebo záviny z listového těsta jsou vítaným pohoštěním pro návštěvy. Příprava není zdlouhavá a chutě si můžeme přizpůsobit podle sebe nebo stavu ledničky. Až příště pozvete návštěvu, můžete vyzkoušet tuhle variantu slaného koláče, kde nechybí slanina, cibule a ementál.

Přísady

  • 1 rozválené listové těsto
  • 1 kelíme husté zakysané smetany (ideálně creme fraiche)
  • 100 g libovější anglické slaniny
  • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
  • 100 g ementálu
  • pepř
  • bílek na potření okrajů (nemusí být)

Postup

Listové těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a okraje potřeme bílkem, příp. necháme bez potření. Na těsto rozetřeme creme fraiche, rozložíme plátky slaniny, cibuli a ementál. Nakonec posypeme čerstvě mletým pepřem.

V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 20 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat