8. 1. 2015

Špenátové lasagne


Mnoho mých přátel má špatné vzpomínky na jídla ze školní jídelny (i když buchtičky se šodó miloval snad každý). Mezi postrach dětí se řadí špenát, mnoho jich ho nechce ani v dospělosti, a myslím, že neprávem. Zkuste připravit, ať už pro sebe nebo své blízké, tento recept. Když se vám je podaří přesvědčit na ochutnání, máte vyhráno.

Přísady

  • necelý balíček lasagní
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 střední mrkev, nastrouhaná nahrubo
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • balíček mraženého listového špenátu
  • necelý kelímek smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku, prolisovaného
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1,5 balení sýra cottage
  • 100 g ementálu
  • 1 balení mozzarelly, nakrájené na plátky

Postup

Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a osmahneme ji. Přidáme špenát, osolíme a opepříme, zalijeme polovinou kelímku smetany a necháme povařit. Nakonec vmícháme parmazán.

Do zapékací mísy vrstvíme špenát, nevařené lasagne, špenát, pár lžiček cottage a plátky ementálu. Pak opět lasagne, špenát a tak dál do spotřebování surovin, zakončíme sýrem cottage a pokapeme ještě trochu smetany. Nakonec položíme plátky mozzarelly.

Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů (horkovzduch) asi půl hodiny.





Žádné komentáře:

Okomentovat