20. 1. 2015

Těstoviny se šunkou, chřestem a smetanou


Vojta se rozhodl po přečtení nějakého článku, že budeme vařit sezónní jídla (i když takhle to dělám už několik let). Zajeli jsme na jeden z jarních farmářských trhů v Klánovicích, kde jsme koupili chřest. Při hledání, co z něj udělat, jsme se nechali inspirovat Hankou Michopulu. Vydala kuchařku, ve které jsme objevili tento úžasně rychlý a výborný recept.

Přísady

  • 200 g chřestu
  • 500 g těstovin (farfalle nebo penne)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g šunky od kosti
  • 2 vrchovaté lžíce parmazánu + dle chuti na posypání

Postup

Těstoviny uvaříme ve slané vodě, 3 minuty před koncem vaření přidáme chřest nakrájený na sousta.

Uvařený chřest s těstovinami scedíme a necháme okapat na cedníku.

Do hrnce vlijeme smetanu a prohřejeme s parmazánem a šunkou. Přidáme těstoviny a chřest a promícháme.

Podáváme posypané parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat