20. 1. 2015

Zapečená treska v jogurtu


Tato úprava pochází z mé oblíbené Kuchařky pro dceru. Suroviny včetně mraženého filé se doma vždy najdou, takže si pochutnáváme, i když jinak máme vymetenou ledničku :-)

Přísady

  • 4 kousky filé z tresky
  • 4 plátky bílého toustového chleba
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • 1 bílý jogurt
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli

Postup

Pekáček vymažeme lžící másla a vyložíme osolenou rybou (necháváme centimetrové rozestupy). Na rybu rozetřeme jogurt a posypeme směsí z rozmixovaného chleba na drobečky smíchaného se sýrem. Nakonec poklademe vločkami másla a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut.

Podáváme s bramborovu kaší, šťouchanými nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat