18. 1. 2015

Zapečený libanonský chléb


Můj manžel má rád placky v jakékoliv podobě. Když jsou navíc s fazolemi a okořeněné chilli, vím, že mám vyhráno a čeká mě pochvala :-)

Přísady

  • 1 balení tmavého libanonského chleba (6 placek)
  • cca 350 g kuřecích prsou, nakrájené na kostičky
  • 1 červená cibule, nakrájená na měsíčky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 2 bílé papriky, nakrájené na kostky
  • 1/2 konzervy červených fazolí, zcezených
  • 1/2 konzervy sekaných rajčat
  • hrst mražené kukuřice
  • chilli omáčka (lze vynechat)
  • 100 g strouhaného čedaru (přidala jsem i trochu eidamu)
  • zakysaná smetana k podávání

Postup

Na oleji opečeme cibuli, přidáme maso a opékáme, až zezlátne. Osolíme a přidáme papriku, kterou také chvíli opečeme. Nakonec vmícháme fazole, rajčata a kukuřici, případně i chilli omáčku.

Na plech dáme pečící papír a rozložíme polovinu placek. Na ně rozdělíme masovou směs a bohatě posypeme strouhaným sýrem. Přiklopíme druhou polovinou libanonského chleba a případně mřížkou zatížíme.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů (horkovzduch) asi čtvrt hodiny.

Podáváme překrojené a s kopečkem zakysané smetany.







2 komentáře:

  1. Výborné, jen jaká je konzistence náplně, lehce mi to vypadává, jestli je to fobře. Fazole trochu se zálivkou nebo nechat okapat (prostě není tolik tekutiny)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadávání se nezabrání, obzvlášť pokud je uvnitř větší množství náplně, jak to u nás máme rádi a jak to je uvedeno v tomto receptu. Svůj půvab má ale i olizování prstů :-) Fazole jsem použila slité, bez tekutiny z konzervy.

      Vymazat