10. 2. 2015

Třený koláč s jablky a malinami


Snadný koláč ze surovin, které máte většinou doma. Příště můžete zkusit maliny nahradit ostružinami nebo rybízem.

Přísady (na menší plech)

  • 100 g másla, změklého
  • 75 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 120 ml mléka
  • 2 menší jablka, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
  • 180 g malin, mražené necháme povolit

Na drobenku:
  • 50 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 30 g hrubé mouky

Postup

Máslo utřeme s cukrem do nadýchané pěny. Zašleháme vejce a opatrně vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec zlehka vmícháme jablka.

Těsto rozetřeme do pekáčku velikosti cca 20x30 cm a poklademe malinami.

Klasickým způsobem připravíme drobenku a posypeme s ní povrch koláče.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi půl hodiny.






Žádné komentáře:

Okomentovat