12. 2. 2015

Tvarohový koláč z ovesných vloček


Tento koláč se řadí mezi zdravější moučníky. Základ tvoří ovesné vločky s ořechy a neobsahuje žádnou mouku. Sladký si ho každý může udělat podle své chutě.

Přísady

  • 1,5 hrnku jemných ovesných vloček
  • 50 až 70 g mletých ořechů (madle, lískové, vlašské...)
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 100 g másla, rozpuštěného

Náplň:
  • 2 tvarohy ve vaničce (příště dám klidně 3, ať je tvarohová vrstva vyšší)
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 vajíčka, žloutky a bílky zvlášť
  • 1 vanilkový cukr
  • třtinový cukr dle chuti (dala jsem 2 lžíce)

Postup

Z vloček, ořechů, cukru a másla uděláme drobenku, kterou upěchujeme do formy vyložené pečícím papírem.

Korpus dáme do trouby vyhřáté na 170 supňů a asi 5 minut ho předpečeme.

Tvaroh ušleháme se smetanou, cukrem a žloutky. Opatrně vmícháme sníh z bílků a náplň rozetřeme na předpečený korpus.

Pečeme na 160 stupňů (horkovzduch) asi půl hodiny, příp. necháme chvilku dojít.





 

Žádné komentáře:

Okomentovat