7. 3. 2015

Housky z podmáslí


Výborné domácí světlé pečivo z podmáslí. S těstem se skvěle pracuje, nelepí a je hezky nadýchané. Recept jsem našla v knížce Albert Spolu u stolu.

Přísady

  • 400 ml podmáslí
  • 100 ml vody
  • 50 g másla (nebo sádla)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 800 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí, rozdrobená
  • 1 rozšlehané vejce na potření
  • mák, sezam nebo kmín na posypání

Postup

Z podmáslí, vody, másla, soli, cukru, hladké mouky a droždí zaděláme kynuté těsto, které necháme na teplém místě vykynout (nechávám si těsto umíchat a vykynout v domácí pekárně).

Po vykynutí rozdělíme těsto na malé kousky, ze kterých vyválíme 20 cm dlouhé válečky a po dvou je splétáme jako vánočku. Konce vždy zahneme dospod.

Housky potřeme vejcem a posypeme podle chuti. Necháme je ještě chvíli na plechu dokynout.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 20 minut.





 

Žádné komentáře:

Okomentovat