4. 4. 2015

Hrušky ve víně se skořicovým krémem


Pokud vám zbyde červené víno a svařáku jste už přepití, vyzkoušejte tento lahodný dezert. Po těžkém obědě určitě přijde vhod.

Přísady

  • 4 hrušky, oloupané, překrojené a vyjadřincované
  • 400 ml červeného vína
  • celá skořice
  • 6 ks hřebíčku
  • med nebo cukr podle chuti (cca 4 lžíce)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 190 g zakysané smetany
  • skořicový cukr podle chuti (krupicový cukr + mletá skořice)

Postup

Víno dáme do kastrůlku, přidáme koření a osladíme ho. Vložíme hrušky a povaříme do změknutí. Necháme je vychladit.

Tvaroh smícháme se smetanou a skořicovým cukrem.

Půlky hrušek servírujeme se skořicovým krémem.

Žádné komentáře:

Okomentovat