26. 4. 2015

Půlnoční maso


Neobvyklý název pod sebou ukrývá skvělé dušené hovězí maso s rajčaty a paprikami. Zajímavé ho dělá poklička z plátků předvařených brambor, které jsou posypané sýrem. Recept jsem našla v loňském lednovém Apetitu. K jídlu jsem ještě uvařila sáček rýže, masa s omáčkou bylo víc než brambor.

Přísady

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 kg hovězího masa (kližky nebo kýty)
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • špetka drceného chilli 
  • 100 ml červeného vína
  • 2x 400 g konzerva krájených rajčat
  • snítka rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 2 různobarevné papriky, nakrájené na nudličky
  • 2 hrsti černých oliv (vynechala jsem)
  • 850 g brambor, nakrájených na tlusté plátky
  • 100 g strouhaného čedaru (dala jsem o trochu méně)
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu

Postup

Na oleji opečeme maso, osolíme, přidáme cibuli, česnek a chilli. Chvíli opékáme a poté zalijeme vínem. Přidáme rajčata, rozmarýn a bobkový list. Vše přendáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme za občasného promíchání asi hodinu. Vmícháme papriky a olivy a pečeme zhruba další hodinu doměkka.

Mezitím uvaříme brambory téměř doměkka, slijeme je a poklademe na maso, aby se částečně překrývaly. Posypeme sýrem a vrátíme do trouby ještě asi na 20-30 minut, až sýr zezlátne.




 

Žádné komentáře:

Okomentovat