23. 4. 2015

Ricottový dip s drcenými rajčaty a bruschettou


Tohle pohoštění si udělejte, až seženete zralá, voňavá rajčata. Skvělým doplňkem je bruschetta potřená česnekem, určitě si pochutnáte.

Přísady

Dip:
  • 200 g ricotty
  • 100 g krémového sýra (např. lučina, philadelphia)
  • pažitka, nakrájená nadrobno
  • sůl, pepř


Rajčata:
  • 220 g zralých třešňových rajčátek
  • 1/2 lžíce vinného octa
  • 1/2 lžičky krupicového cukru
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • lístky bazalky


Bruschetta:
  • 1/2 velké bagety, nakrájena na tenké krajíčky
  • olivový olej
  • 1 až 2 stroužky česneku

Postup

Ricottu a sýr vymícháme spolu s pažitkou, solí aa pepřem. Směs dáme do mělké mísy nebo na hlubší talíř a uprostřed uděláme důlek pro rajčata.

Rukama v míse rozmačkáme rajčata (můžeme je předem překrájet na menší kusy), aby pořádně pustila šťávu. Šťávu slijeme a do rajčat přidáme ocet, cukr, olej a sůl.

Krajíčky bagety vyskládáme na pečící papír a pokapeme olejem. V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme asi 10 až 15 minut, dokud nebude křupavá. Česnek rozkrojíme a potřeme každý plátek bagety. 

Rajčata naneseme na dip, pokapeme trochou olivového oleje, posypeme bazalkou a podáváme s bruschettou.

Žádné komentáře:

Okomentovat