6. 4. 2015

Skořicoví šneci z nekynutého těsta


Šneci jsou z kynutého těsta, které se nenechává kynout, ale hned se z něj vyválí obdélník, naplní, zatočí, nakrájí a upeče. Skořici máme moc rádi a v téhle kombinaci se řadí mezi naše nej dezerty.

Přísady

Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 kostky kvasnic (příp. půl sáčku instantního droždí)
  • 6 lžic cukru
  • 1 vejce
  • 100 ml oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • větší špetka soli
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva

Na náplň:
  • 50 g másla, rozpuštěného
  • 6 lžic cukru
  • 3 lžíce skořice

Postup

Z uvedených surovin uhněteme kynuté těsto, které se ale nenechává kynout. Ihned ho rozválíme na tenkou placku (cca 2 mm).

Plát potřeme máslem, posypeme cukrem a skořicí a zatočíme do rolády. Ze závinu krájíme cik-cak trojúhelníčky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 20 minut.





 

Žádné komentáře:

Okomentovat