11. 5. 2015

Kuřecí tažín s cizrnou


Pokud nemáte speciální nádobu na tažín, nezoufejte. Tento skvělý pokrm si připravíte i v litinovém kastrolu nebo obyčejné pánvi. Nebojte se rozinek, hezky pokrm dosladí a vyváží tak kyselost rajčat. Nejvhodnější přílohou je kuskus, skvělá je ale i rýže.

Přísady

  • 600 až 800 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na větší kousky
  • 1 lžíce chilli pasty harissa (vynechala jsem)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 300 až 400 ml kuřecího vývaru
  • 400 g konzerva krájených rajčat
  • 100 g rozinek
  • sůl, pepř
  • 400 g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
  • kuskus nebo rýže k podávání
  • lístky máty (dala jsem petrželku)

Postup

Maso osolíme a promícháme s harissou, zakryjeme a necháme v chladu marinovat asi půl hodiny.

Na oleji opečeme maso dozlatova, přidáme cibuli a opékáme dosklovita. Vmícháme koření, zamícháme a přidáme vývar, rajčata a rozinky. Osolíme a opepříme, přivedeme k varu, ztlumíme a pod pokličkou dusíme 45 minut.

Přidáme cizrnu a odklopené vaříme ještě asi 15 minut do zhoustnutí.

Podáváme s kuskusem (nebo rýží) a lístky máty (nebo petrželky).

Žádné komentáře:

Okomentovat