10. 5. 2015

Tagliatelle s krůtím masem


Recept na tule dobrotu mám ze skvělého blogu www.tastylife.cz.

Přísady

  • balíček těstovin fettuccine nebo tagliatelle
  • 2 až 4 kuřecí prsa nebo 1 krůtí prso (záleží na velikosti a také na tom, jak moc masitý pokrm chcete mít), nakrájené na malé kousky
  • 2 plechovky loupaných rajčat, nakrájené na kousky
  • 60 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na proužky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml portského vína
  • olivový olej
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 malý svazek čerstvé šalvěje
  • sůl, pepř
  • parmazán

Postup

Na oleji orestujeme pancettu, cibuli, česnek, šalvěj a rozmarýn. Přidáme kuřecí maso a také osmahneme. Směs podlijeme portským vínem, zamícháme a necháme, dokud se tekutina neodpaří. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme zhruba 20 minut.

Mezitím si klasickým způsobem uvaříme fettuccine al dente. Scedíme, přihodíme do omáčky a jemně promícháme.

Podáváme posypané parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat