28. 6. 2015

Jahodové tiramisu


Osvěžující dezert, který musí chutnat každému. Pokud neseženete mascarpone, nahraďte jej tučným vaničkovým tvarohem. Dezertní víno je možné nahradit rumem nebo mandlovým či kávovým likérem.

Přísady

  • cca 250 g piškotů, např. cukrářských
  • sladké dezertní víno
  • 300 g mascarpone
  • 290 ml smetany ke šlehání
  • třtinový cukr dle chuti
  • cca 400 g čerstvých jahod
  • lístky máty na ozdobu

Postup

Piškoty pokapeme dezertním vínem. Mascarpone rozmícháme s cukrem, smetanu ušleháme dotuha a obojí zlehka promícháme.

Dvě třtiny jahod rozmačkáme nebo rozmixujeme, zbytek nakrájíme na plátky. 

Na dno větší misky nebo jednotlivých pohárů dáme polovinu piškotů, na ně polovinu smetanové směsi a polovinu rozmačkaných jahod. Postup znovu opakujeme - piškoty, krém, jahodové pyré. Navrch položíme plátky jahod a dozdobíme lístky máty.

Necháme dobře vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat