16. 6. 2015

Zapečená rebarbora s jahodami

Rychlý a jednoduchý dezert na způsob kramblu. Ovoce zapečené s drobenkou, bez těsta. Kombinace rebarbory s jahodami je skvělá. Můžete podávat samotné nebo doplnit ušlehanou šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Přísady

  • 180 g rebarbory
  • 180 g jahod
  • 5 g škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
  • 40 g třinového cukru
  • 20 g zakysané smetany (může být i jogurt) 

Na drobenku:
  • 50 g hrubé mouky
  • 35 g másla
  • 25 g třtinového cukru

Postup

Rebarboro oloupeme a nakrájíme na kousky, jahody zbavíme stopek a překrájíme. Ovoce smícháme s cukrem, škrobem a smetanou. Rozdělíme do zapékacích mističek (nebo jedné velké).

Z mouky, másla a cukru uděláme drobenku a nasypeme ji na ovoce.

Pečeme v v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi půl hodiny, až drobenka zezlátne.

Žádné komentáře:

Okomentovat