29. 7. 2015

Bocconcini s bazalkou a chilli


Určitě znáte mozzarellové kuličky. Já je s oblibou připravuji jako pohoštění pro návštěvy, nejčastěji ve formě caprese špízů s rajčátky a bazalkou. Tuhle varinatu naloženého sýra jsem našla v srpnovém Apetitu. Na fotce vidíte čtvrtinové množství.

Přísady

  • 250 g bocconcini (mozzarellových kuliček)
  • 1/4 lžičky sušené chilli papričky
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • hrst nasekané bazalky nebo hladkolisté petrželky
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup

Okapané bocconcini promícháme s chilli, česnekem, bazalkou a olejem. V uzavřené krabičce necháme v ledničce alespoň hodinu marinovat.

Před podáváním necháme znovu dojít pokojové teploty.

Žádné komentáře:

Okomentovat