23. 7. 2015

Svatojánský koláč s černým rybízem


Recept jsem našla na kucharkazesvatojanu.blogspot.cz. Koláč je jednoduchý, rychle hotový, výborný a navíc i ze zdravých surovin. Pokud máte rádi sladší dezerty, můžete přidat cukr. K černému rybízu jsem přidala ještě dvě jablka.

Přísady

Drobenka:
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g jemně mletých kešu oříšků (dala jsem mandle)
  • 50 g třtinového cukru
  • 80 g másla

Náplň:
  • 500 g ricotty nebo tvarohu ve vaničce 
  • 500 g bílého jogurtu (dala jsem 400 g)
  • 100 g medu 
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • černý rybíz
  • přidala jsem ještě 2 nastrouhaná jablka a lžíci třtinového cukru na ovoce

Postup

V míse nebo v robotu připravíme drobenku. Polovinu vtlačíme do menší dortové formy (dno jsem si vyložila pečícím papírem).

Na náplň smícháme tvaroh nebo ricottu s jogurtem, medem a škrobem a dobře promícháme dohladka. Náplň rozetřeme na korpus a posypeme ovocem. Ovoce rovnoměrně posypeme zbývající drobenkou.

Koláč pečeme necelou hodinu v troubě vyhřáté na 190 stupňů.

Před krájením necháme koláč vychladnout.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat