14. 10. 2015

Dušené ovoce ke zmrzlině


Recept na náš oblíbený dezert mám z kuchařky Jamieho Olivera 30 minut v kuchyni. Podává se s vanilkovou zmrzlinou, ale já doporučuji do poháru ke zmrzlině přidat i lžíci bílého jogurtu - dezert to odlehčí a dodá jemně nakyslou chuť :-)

Přísady

  • 18 ks zralého peckového ovoce, i kombinace (švestky, blumy, meruňky, nektarinky...)
  • 2 lžíce hnědého krupicového cukru
  • 1 pomeranč
  • 1 svitek skořice
  • trochu brandy nebo rumu (nemusí být)
  • 500 g kvalitní vanilkové zmrzliny
  • bílý jogurt

Postup

Ovoce vypeckujeme, větší kusy překrájíme a dáme do pekáčku. Posypeme cukrem a polijeme vymačkanou šťávu z pomeranče (pokud je chemicky neošetřený, můžeme nastrouhat i trochu kůry). Přidáme skořici a alkohol.

Pečeme v troubě vyhřáté na 210 stupňů asi čtvrt hodiny.

Do pohárů dáme zmrzlinu, trochu jogurtu a přidáme teplé ovoce.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat