3. 10. 2015

Hrachová kaše, klobása


Luštětiny máme rádi, jen je nevím proč neděláme tak často. I hrachová kaše, která není ve školních jídelnách moc oblíbená, patří mezi naše stálice. Naučila jsem se jí vařit s kořenovou zeleninou, má pak hezkou barvu a ještě lepší chuť. Pokud nepoužijete předvařený hrách (kupuji od Vitany, prodává se v krabičce), budete muset hrách přes noc namočit, aby se dobře uvařil.

Přísady

  • 200 g žlutého hrachu (kupuji předvařený, který se vaří už jen 10 minut)
  • 100 g kořenové zeleniny: mrkev, petržel - na kostičky nebo nastrouhané nahrubo
  • 1 cibule, nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku, podrcené
  • 1 větvička rozmarýnu
  • asi 0,8 l kuřecího vývaru nebo vody (použila jsem jen vodu)
  • sůl
  • olivový olej
  • kvalitní masová klobása, přepůlená a nakrájené zářezy
  • chleba nebo jiné pečivo k podávání

Postup

V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli spolu s kořenou zeleninou a česnekem. Přidáme  rozmarýn, žlutý hrách a podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou. Osolíme a vaříme asi 10 minut do měkka. Poté vyjmeme rozmarýn a vše rozmixujeme na kaši.

Klobásu opečeme na suché pánvi z obou stran.

Hrachovou kaši podáváme s klobásou a chlebem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat