20. 12. 2015

Limetková kolečka s bílou čokoládou


Recept je z Apetitu a i když jsem se pro něj rozhodla mezi posledními, tak jsem z něj nadšená. Krém je díky bílé čokoládě trochu sladší, ale limetka jej příjemně osvěží.

Přísady

Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g změklého másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk, vyškrábnutá dřeň

Krém:
  • 200 g bílé čokolády
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 40 g změklého másla
  • strouhaná kúra z jedné limetky
  • 1 lžička limetkové šťávy

Dále:
  • bílá čokoláda na dozdobení

Postup

Suroviny na těsto smícháme buď ručně nebo pomocí robotu se sekacími noži do hladkého těsta, které zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do lednice.

Těsto vyválíme na tenčí placku a vykrájíme kolečka, která dáváme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 8-10 minut.

Do rendlíku dáme smetanu, nalámanou čokoládu a limetkovou kůru. Na mírném plameni zahřejeme, dokud se čokoláda nezačne rozpouštět, průběžně stále mícháme, než bude směs zcela jednotlitá a nebudou v ní žádné čokoládové hrudky. Poté necháme vychladnout.

Do vychladlé čokoládové směsi přidáme změklé máslo a limetkovou šťávu. Pomocí mixéru vyšleháme do konzistence krému. Pro lepší nanášení na upečená kolečka, doporučiji dát mísu s krémem na půl hodiny do lednice, kde trošku ztuhne.

Krémem slepíme jednotlivá kolečka.

Čokoládu nalámeme do misky a necháme rozehřát v mikrovlnce a lžičkou nacákáme na povrch koleček.

Žádné komentáře:

Okomentovat