11. 6. 2016

Minipavlova s jahodami


Dnes se mi povedly perfektní sněhové pusinky. Recept jsem našla v Apetitu. Cukr jsem v pusinkách neubírala, zato do šlehačky ani jahod jsem ho už nedala. Pokud máte jahody kyselejší, můžete rozmixovanou část trochu osladit.

Přísady

  • 3 bílky 
  • špetka soli
  • 225 g krupicového cukru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
  • jahody
  • ušlehaná šlehačka 
  • příp. lístky máty na ozdobu

Postup

Nejdříve upečeme sněhové pusinky. Bílky vyšleháme se solí do husté pěny. Postupně po dávkách zašleháme cukr, další dávku přidáváme až tehdy, když je předchozí důkladně zašlehaná. Přidáme ocet a škrob a šleháme, až získáme tuhou a lesklou hmotu (může to trvat i několik minut).

Na plech dáme pečící papír a pomocí lžíce utvoříme kruhy (snažíme se, aby byly okraje vyšší a vznikly mističky). Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 140 stupňů, pak troubu vypneme, ale neotvíráme ji a pusinky necháme ještě hodinu dosušit. Potom je nechámee vychladnout.

Část jahod rozmixujeme, zbytek nakrájíme. 

Těsně před podáváním rozdělíme na sněhové pusinky šlehačku, přidáme jahodovou omáčku a ozdobíme pokrájenými jahodami a lístky máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat