8. 6. 2016

Ovocné tvarohové knedlíčky


Jedno z nejjednodušších těst na ovocné knedlíky. Zabalit do něj můžete ovoce podle chuti a sezóny. V zimě je nejčastěji děláme z jablek a poté na tvaroh sypeme ještě skořici. Teď v létě jsou výborné např. jahody nebo meruňky.

Přísady

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vanička tvarohu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • příp. trochu mléka (podle hustoty tvarohu)


Dále:
  • ovoce na plnění (jahody, meruňky, švestky, jablka)
  • vaničkový tvaroh
  • moučkový cukr
  • rozpuštěné máslo

Postup

Odvážíme si suroviny a uhněteme nelepivé těsto (podle potřeby můžeme naředit trochou mléka nebo naopak dohustit trochou mouky). Z těsta uděláme tlustý váleček, který rozkrájíme na plátky. Každý plátek zploštíme rukou a dovnitř zabalíme ovoce.

Knedlíčky vaříme ve vroucí vodě asi 5 až 10 minut (podle velikosti). Na zkoušku můžeme jeden vylovit, rozkrojit a pokud je těsto uvařené a ovoce uvnitř horké, vyndáme i ostatní.

Na talířích je ihned rozkrojíme na poloviny, poklademe tvarohem, posypeme cukrem a polijeme máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat