2. 8. 2016

Lasagne s jogurtem a mozzarellou


Přes léto dělávám lehčí jídla. Přiznávám, že se mi nechce trávit tolik času v kuchyni jako v chladnějším období. Klasické lasagne mezi ně nepatří, ale mohu jen doporučit vyzkoušet tuhle odlehčenou verzi, kde není bešamel, ale pouze bílý jogurt a mozzarella.

Přísady

  • necelý balíček lasagní
  • 500 g mletého hovězího masa
  • olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • oregano, bazalka
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 větší rajčatový protlak
  • 1 bílý jogurt
  • 2 balení mozzarelly
  • cca 60 g strouhaného sýra (nemusí být)

Postup

Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Okořeníme ho, osolíme a přidáme rozdrcený česnek. Po osmahnutí zalijeme vínem. Po odpaření vína přidáme protlak a rajčata a naředíme trochou vody, aby vznikla omáčka. Povaříme asi čtvrt hodiny a nakonec vmícháme bílý jogurt.

Do zapékací mísy vrstvíme následovně: dospod trochu masového ragú, na to nevařené plátky lasagní, ragú, plátky mozzarelly, opět lasagne, ragú, mozzarellu. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme suroviny, vrchní vrstva musí být ragú (těstoviny by se neuvařily). Povrch poklademe plátky mozzarelly a posypeme strouhaným sýrem.

V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme asi půl hodiny, nebo dokud nebudou těstoviny uvařené. 
Podáváme s listovým salátem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat