15. 1. 2018

Quesadilla s cuketou, fazolemi a sýrem


Další způsob, jak využít konzervu fazolí. Tohle bezmasé jídlo se skvěle hodí k zimní večeři, je syté a zahřeje.

Přísady

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky mletého římského kmínu (dala jsem 1 lžičku celého)
  • 1 lžíce hustého rajského protlaku (dala jsem celý 1 malý)
  • 400 g konzerva červených fazolí, scezených
  • sůl
  • 3 střední cukety, na plátky
  • 175 g čedaru (čedaru jsem dala 100 g, zbytek eidamu)
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička, nakrájená nadrobno (dala jsem půlku)
  • 8 pšeničných tortillových placek
  • příp. trochu mražené kukuřice

Postup

Na polovině oleje opékáme cibuli dosklovita. Přidáme česnek, chilli a kmín a vmícháme protlak, fazole a pár lžic vody. Prohřejeme a nahrubo pomačkáme fazole, osolíme.

Cuketu promícháme se zbylým olejem a osolíme. Ogrilujeme ji na pánvi (já jsem ji rozložila na plech a ogrilovala v troubě na 200 stupňů). 

Na polovinu tortil rozvnoměrně rozprostřeme fazole, poklademe cuketou a posypeme sýrem. Přiklopíme zbylými prázdnými tortillami a přitiskneme. 

Opékáme po částech na rozehřáté grilovací pánvi 1-2 minuty po každé straně, až se sýr rozpustí. Nemám grilovací pánev, tak jsem tortilly naskládala na plech a zatížila mřížkou. Pekla jsem na horkovzduch na 200 stupňů asi 15 minut.

Podávejte nakrájené na dílky.

Žádné komentáře:

Okomentovat