17. 5. 2018

Thajské kuřecí paličky, středomořský bramborový salát


V předchozích dnech bylo letní počasí, takže středomořská jídla byla ideální. Určitě vyzkoušejte lehký bramborový salát, kam nepřijde žádná majonéza, ale pouze olej.

Přísady

Paličky:
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 8 kuřecích paliček, zbavených kůže

Bramborový salát:
  • 1 kg nových brambor
  • sůl
  • malý svazek bazalky
  • 6 sušených rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup

Troubu předehřejte na 190 stupňů. Promíchejte chilli omáčku, citronovou šťávu, česnek a papriku. Nožem udělejte zářezy do masa a vetřete připravenou marinádu. Rozložte na plech a pečte 40-45 minut doměkka.

Brambory uvařte v osolené vodě a nechte mírně vychladnout. Posypte je bazalkou a rajčaty. Olej s parmazánem prošlehejte a promíchejte s brambory.

Paličky podávejte s bramborovým salátem a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat