20. 12. 2019

Těstoviny s krémovou paprikovou omáčkou


Určitě máte v předvánočním shonu plném cukroví chuť na něco odlehčeného, bezmasého. Zkuste například tyto těstoviny s omáčkou z pečených paprik a rajčat. Recept mám z kuchařky My Cooking Diary 2.

Přísady

  • 600 g červených paprik
  • 400 g cherry rajčat
  • 3 větší stroužky česneku
  • 2 velké šalotky, příp. cibule
  • 3 větvičky čerstvého tymiánu (příp. sušený)
  • olivový olej
  • 200 g ricotty
  • 2 lžíce nakládaných sušených rajčat v oleji
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř, příp. cukr
  • těstoviny parmazán na posypání

Postup

Nakrájíme zeleninu, papriky na větší kusy, rajčata na poloviny, cibuli na měsíčky a smícháme ji s neoloupaným česnekem, tymiánem a dostatečným množství oleje, osolíme a opepříme. 

Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi půl hodiny ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě na skus.

Upečenou zeleninu necháme trošku zchladnout, vyndáme větvičky tymiánu, vyloupneme česnek ze slupek a spolu s ricottou, bazalkou a sušenými rajčaty rozmixujeme (v mixéru nebo pomocí tyčového) na krémovou omáčku. Dochutíme příp. solí, pepřem nebo cukrem, pokud byla rajčata kyselá. 

Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a na talířích sypeme parmazánem a lístky bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat