21. 1. 2020

Jogurtové vafle


Předkládám vám další recept na vafle. Tentokrát trochu zdravější varianta - jsou z jogurtu a z části z celozrnné mouky. Klidně ale použijte pouze hladkou mouku a vafle si obložte tím, co máte nejraději. 

Přísady (na cca 6 ks)

  • 2 celá vejce
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • špetka soli
  • 1/2 lžíce cukru (lze vynechat)
  • 20 ml mléka
  • 20 g rozpuštěného másla
  • 3 plné lžíce celozrnné špaldové mouky (příp. klasické hladké)
  • 3 plné lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Postup

Vejce prošleháme spolu s bílým jogurtem, solí a cukrem. Přisypeme obě mouky smíchané s jedlou sodou, přidáme vlažné máslo a mléko a vymícháme hladké těsto, které je husté asi jako na lívance.

Před pečením necháme těsto asi čtvrt hodiny odležet.

Ve vaflovači pečeme dozlatova.

Podáváme s tím, co máme rádi. U nás to tentokrát byla zakysaná smetana smíchaná s jogurtem v poměru 1:1, oslazené vanilkovým cukrem s příchutí mandlí (novinka od Dr.Oetkera), a navrch pokrájené jahody a kiwi.

Žádné komentáře:

Okomentovat