23. 2. 2020

Rozlítaní kuřecí ptáčci


Určitě znáte španělské ptáčky, neboli omáčku se závitky z hovězího masa, které jsou plněné vajíčkem, uzeninou, okurkou a špekem. Tohle je tak trochu jejich obměna a řekla bych, že velmi zrychlená. Místo hovězího masa kuřecí (náš Davídek hovězí maso nemá moc rád) a místo závitků jen plátky masa a kousky ostatního.

Přísady

  • 3 kuřecí prsa, nakrájená na plátky
  • sůl, pepř
  • plnotučná hořčice (příp. francouzská)
  • 2 až 3 větší cibule, nakrájené nadrobno
  • olej
  • 2 párky, nakrájené
  • 2 až 3 nakládané okurky, nakrájené
  • 2 vajíčka, uvařená natvrdo a nakrájená
  • 2 až 3 lžíce hladké mouky
  • kuřecí vývar (příp. zeleninový nebo hovězí)

Postup

Plátky masa slabě naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Na oleji je pak opečeme namazanou stranou dolů a dotřeme i horní stranu hořčicí. Po opečení z obou stran maso vyjmeme a do výpeku dáme cibuli. Když je cibule dozlatova, zaprášíme ji moukou a po chvíli zalijeme vývarem. Vrátíme plátky opečeného masa a dusíme doměkka, cca půl hodiny. 

Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vrátíme maso zpět a přidáme párky, okurky a vajíčka. Krátce povaříme a příp. omáčku ještě dochutíme (sůl, pepř, hořčice).

Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat