1. 3. 2020

Šťavnaté řízky se sýrovou krustou


Tyhle kuřecí řízečky můžete péct v troubě nebo smažit na pánvi. Díky naložení v jogurtu jsou šťavnaté a měkoučké. Našemu Davídkovi ale bohužel moc nechutnaly, i když klasické řízky má moc rád. 

Přísady

3 kuřecí prsní řízky 
1 vejce
1 stroužek česneku 
100 g tvrdého sýra (parmazán nebo i třeba gouda) 
100 g strouhanky 
1 kelímek zakysané smetany nebo bílého jogurtu 
sůl

Postup

Do misky dejte zakysanou smetanu či bílý jogurt, přidejte vejce, prolisovaný česnek a promíchejte. 

Kuřecí prsa si nakrájejte na tenčí a menší plátky, z jednoho prsa udělejte cca 3–4 malé řízečky. Všechny pak lehce osolte a dejte do misky s připravenou marinádou, pořádně promíchejte, aby byly všechny plátky obaleny. Misku zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice nakřehnout, stačí alespoň pár hodin, ideálně však přes noc. 

Poté si nachystejte strouhanku a vmíchejte do ní najemno nastrouhaný sýr. Každý plátek masa pak vyndejte z marinády, obalte ve strouhance se sýrem a osmažte dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě oleje, poté odsajte přebytečný tuk papírovými ubrousky. Pokud chcete řízečky upéct v troubě, obalené řízky poskládejte na plech vyložený pečícím papírem, na každý řízeček pak položte tenoučký plátek másla. Vložte do rozehřáté trouby na 175°C. Po 15 minutách vyndejte, řízky otočte a dejte je dopéct zpátky do trouby a pečte dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat