Snadných jídel, která se pečou sami není nikdy dost. Tyhle skvělé kuřecí paličky v marinádě si zamilujete. Skvěle se hodí i do letních dní, jsou lehké a pochutnáte si na nich s rýží nebo nějakým dobrým pečivem.
Přísady
- kuřecí paličky (cca 8 až 10 kusů)
- sůl
- 1/4 malého hrnku sójové omáčky
- 1/3 hrnku kečupu
- 1/3 hrnku medu
- 1 lžička sušeného česneku v prášku
- chilli podle chuti (lze vynechat)
- sezamová semínka na posypání
- jarní cibulka nebo pórek na posypání
- rýže k podávání
Postup
Kuřecí paličky dáme do pekáče, lehce osolíme a můžeme do nich udělat nožem pár zářezů. Ze všech stran je potřeme marinádou (smícháme sójovou omáčku, kečup, med, česnek a chilli), použijeme větší půlku.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů nejdříve 20 minut, poté maso otočíme, potřeme znovu marinádou a pečeme dalších 20 minut. Podle potřeby můžeme podlít troškou vody. Nakonec paličky otočíme, potřeme zbylou marinádou a dopečeme, až je maso zlatavé a dobře propečené.
Upečené posypeme sezamovými semínky a jarní cibulkou nebo pórkem. Podáváme s rýží a zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat