24. 6. 2021

Jahodovo-rebarborový crumble


Vím, že už je po sezóně rebarbory, ale pokud ji ještě nějakou máte, vyzkoušejte tento snadný dezert nebo snídani. Crumble nejlépe chutná  ještě vlažný, doplněný např. o jogurt, zakysanou smetanu nebo zmrzlinu.

Přísady

  • 80 g ovesných vloček
  • 30 g hladké špaldové mouky celozrnné
  • 60 g studeného másla
  • 2,5 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 180 g nakrájené rebarbory (cca 3 stonky)
  • 250 g čerstvých nebo mražených jahod (použijete-li mražené, nerozmrazujte je)

Postup

Troubu předehřejeme na 175 °C. 

Mezitím do mísy dáme vločky, celozrnnou mouku, máslo, cukr, skořici a špetku soli a rukama vypracujeme drobenku. 

Do zapékací mísy (nebo několika menších jednoporcových mističek) nakrájíme omyté a oloupané stonky rebarbory na 0,5-1cm kostičky, jahody dle velikosti na poloviny či čtvrtky. Na ovoce rovnoměrně navrstvíme připravenou drobenku.

V rozpálené troubě pečeme cca hodinu, dokud nebude ovoce probublávat a drobenka navrchu nezezlátne.

Podáváme ještě vlažné s jogurtem (příp. zakysanou smetanou nebo zmrzlinou).

Žádné komentáře:

Okomentovat