29. 6. 2021

Banánové vafle s rozvařenými jahodami a jogurtem


Pokud nemáte vaflovač a přesto si chcete tuhle zdravější snídani připravit, místo vaflí udělejte na pánvi klasické lívance. Jahody můžete rozvařit čerstvé, ale klidně i zmražené.

Přísady

  • 1 střední banán (cca 90 až 100 g)
  • 2 celá vejce
  • 100 g bílého jogurtu
  • 90 g celozrnné špaldové mouky
  • 30 g hladké klasické mouky
  • 3 špetky prášku do pečiva 
  • špetka soli
  • mléko nebo voda na naředění 
  • miska jahod + 1 až 2 lžíce cukru
  • bílý jogurt

Postup

V kastrůlku povaříme pokrájené jahody s cukrem a necháme vychladit.

Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme jogurt, vajíčka, mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Dobře rozmícháme a naředíme mlékem nebo vodou, abychom získali hustší těsto jako na lívance.

Rozehřejeme si vaflovač a lžící rozdělíme těsto na plotýnky (vždy cca 2 až 3 lžíce). Zavřeme víko a počkáme na světelný signál (pokud bychom otvírali dříve, může se nedopečená vafle potrhat). Hotové vyndáme na mřížku.

Vafle podáváme s rozvařenými jahodami a bílým jogurtem.

Žádné komentáře:

Okomentovat