Pokud nemáte vaflovač a přesto si chcete tuhle zdravější snídani připravit, místo vaflí udělejte na pánvi klasické lívance. Jahody můžete rozvařit čerstvé, ale klidně i zmražené.
Přísady
- 1 střední banán (cca 90 až 100 g)
- 2 celá vejce
- 100 g bílého jogurtu
- 90 g celozrnné špaldové mouky
- 30 g hladké klasické mouky
- 3 špetky prášku do pečiva
- špetka soli
- mléko nebo voda na naředění
- miska jahod + 1 až 2 lžíce cukru
- bílý jogurt
Postup
V kastrůlku povaříme pokrájené jahody s cukrem a necháme vychladit.
Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme jogurt, vajíčka, mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Dobře rozmícháme a naředíme mlékem nebo vodou, abychom získali hustší těsto jako na lívance.
Rozehřejeme si vaflovač a lžící rozdělíme těsto na plotýnky (vždy cca 2 až 3 lžíce). Zavřeme víko a počkáme na světelný signál (pokud bychom otvírali dříve, může se nedopečená vafle potrhat). Hotové vyndáme na mřížku.
Vafle podáváme s rozvařenými jahodami a bílým jogurtem.
Žádné komentáře:
Okomentovat