Ideální dezert do horkých letních dní. Panna cotta se podává vychlazená a varianta s čerstvým ovocem je osvěžující. Inspiraci jsem našla na blogu www.kitchenstory.cz, provedla jsem ale malé úpravy.
Přísady
- 500 ml smetany ke šlehání
- 50 g cukru
- 2 lžičky želatiny (od Dr. Oetkera)
- vanilkový extrakt nebo vyškrábnutá semínka s vanilkového lusku
- čerstvé jahody a maliny na dozdobení
- lístky máty na dozdobení
Jahodovo-malinový přeliv:
- 200 g jahod
- 50 g malin
- lžíce cukru
Postup
Do mističky dáme 2 lžíce vody, vsypeme želatinu a necháme 10 minut odstát, aby se nabobtnala.
Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny. Vmícháme želatinu a necháme jí úplně rozpustit.
Směs vlijeme do formiček, které pak nejlépe přes noc umístíme do ledničky. Minimálně však na 4-5 hodin.
Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přeléváme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a malinami a mátou.
prosím tou želatinou je myšleno "dortové želé" ?
OdpovědětVymazat