12. 12. 2015

Skořicové slepované cukroví


K Vánocům neodmyslitelně patří vůně skořice, takže jsem neváhala, když jsem objevila tento recept a vyzkoušela ho. Je to obměna lineckého cukroví, ale je voňavější.

Přísady

  • 130 g másla, změklého
  • 190 g hladké mouky (dala jsem 90 g celozrnné špaldové)
  • 60 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 žloutek
  • meruňkový džem na slepení
  • příp. čokoláda na ozdobení

Postup

Vypracujeme těsto, které dáme odpočinou do lednice. Vyválíme a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů, až okraje zrůžoví.

Vychladlé spojujeme vždy po dvou meruňkovým džemem. Na závěr můžeme dozdobit rozehřátou čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat