06/04/2015

Skořicoví šneci z nekynutého těsta


Šneci jsou z kynutého těsta, které se nenechává kynout, ale hned se z něj vyválí obdélník, naplní, zatočí, nakrájí a upeče. Skořici máme moc rádi a v téhle kombinaci se řadí mezi naše nej dezerty.

Přísady

Těsto:
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 kostky kvasnic (příp. půl sáčku instantního droždí)
  • 6 lžic cukru
  • 1 vejce
  • 100 ml oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • větší špetka soli
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva

Na náplň:
  • 50 g másla, rozpuštěného
  • 6 lžic cukru
  • 3 lžíce skořice

Postup

Z uvedených surovin uhněteme kynuté těsto, které se ale nenechává kynout. Ihned ho rozválíme na tenkou placku (cca 2 mm).

Plát potřeme máslem, posypeme cukrem a skořicí a zatočíme do rolády. Ze závinu krájíme cik-cak trojúhelníčky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 20 minut.





 

2 komentáře:

  1. Anonymní1/11/24 15:12

    Moje šneky se moc nepovedly, těsto bylo lepkavé a tekuté, až jako kaše. Nevím co jsem udělala špatně ale postupovala jsem přesně podle receptu. No a co se chuti týče tak taky nic moc.
    Celkově 3/10

    P.S. Na mě tam bylo až moc cukru, takže doporučuju ubrat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      děkuji za komentář. S cukrem to je velmi individuální, každý má rád jinou míru sladkosti, lžíce můžete dávat zarovnané nebo dokonce i ubrat. Přiznám se, že já sama poslední dobou sladím o dost méně, takže pokud vyberete nějaký můj novější recept, mohl by vám vyhovovat více. A k hustotě těsta: pokud bylo těsto jako kaše, určitě bylo potřeba přisypat mouku, na fotkách je vidět, že těsto je potřeba mít takové, aby šlo v pohodě vyválet. Nejspíš jste dala moc mléka a zároveň třeba měla i větší vajíčko. Ona i každá mouka jinak saje tekutinu, tak je příp. potřeba hustotu doladit.
      Mrzí mě, že se šneci nezdařily, doufám, že příští recept mojí reputaci napraví. Hezký den.
      Zuzka

      Vymazat