Šneci jsou z kynutého těsta, které se nenechává kynout, ale hned se z něj vyválí obdélník, naplní, zatočí, nakrájí a upeče. Skořici máme moc rádi a v téhle kombinaci se řadí mezi naše nej dezerty.
Přísady
- 300 g hladké mouky
- 1/2 kostky kvasnic (příp. půl sáčku instantního droždí)
- 6 lžic cukru
- 1 vejce
- 100 ml oleje
- 1/2 hrnku mléka
- větší špetka soli
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
Na náplň:
- 50 g másla, rozpuštěného
- 6 lžic cukru
- 3 lžíce skořice
Postup
Z uvedených surovin uhněteme kynuté těsto, které se ale nenechává kynout. Ihned ho rozválíme na tenkou placku (cca 2 mm).
Plát potřeme máslem, posypeme cukrem a skořicí a zatočíme do rolády. Ze závinu krájíme cik-cak trojúhelníčky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat