10. 2. 2019

Hrnečková olejová bábovka


Možná tento recept znáte, je to úplně obyčejná olejová hrnečková bábovka. Tady ale nesmí chybět, protože u nás doma měla úspěch. Hrneček používám o objemu 250 ml.

Přísady

  • 4 celá vejce
  • špetka soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • necelý hrneček krupicového cukru
  • 3/4 hrnečku oleje (např. slunečnicového)
  • 1 hrneček mléka
  • 2 hrnečky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • citronová kůra
  • kakao

Postup

Celá vejce spolu s cukrem a špetkou soli vyšleháme do nadýchané pěny. Dobře zašleháme olej, přidáme citronovou kůru a poté střídavě vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. 

Část těsta obarvíme kakaem a těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi půl hodiny, poté teplotu zvýšíme na 180 stupňů a dopečeme další cca půlhodinu. Před koncem zkusíme špejlí, zda je těsto dobře propečené.

Žádné komentáře:

Okomentovat