Možná tento recept znáte, je to úplně obyčejná olejová hrnečková bábovka. Tady ale nesmí chybět, protože u nás doma měla úspěch. Hrneček používám o objemu 250 ml.
Přísady
- 4 celá vejce
- špetka soli
- 1 sáček vanilkového cukru
- necelý hrneček krupicového cukru
- 3/4 hrnečku oleje (např. slunečnicového)
- 1 hrneček mléka
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- citronová kůra
- kakao
Postup
Celá vejce spolu s cukrem a špetkou soli vyšleháme do nadýchané pěny. Dobře zašleháme olej, přidáme citronovou kůru a poté střídavě vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Část těsta obarvíme kakaem a těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi půl hodiny, poté teplotu zvýšíme na 180 stupňů a dopečeme další cca půlhodinu. Před koncem zkusíme špejlí, zda je těsto dobře propečené.
Žádné komentáře:
Okomentovat