28. 2. 2015

Hovězí ragú s ricottou

Nedávno jsme objevili ricottu, italský sýr vyrobený ze syrovátky. Konzistencí je podobný českému tvarohu, má ale jemnější, sladší chuť. Používá se často do sladkých jídel, zkuste ale přidat ricottu na hovězí ragú jako v tomto receptu inspirovaném Apetitem. Jako přílohu volte těstoviny.

Přísady

  • olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • cca 900 g hovězí kližky, nakrájené na kostky
  • 400 g krájených rajčat v konzervě
  • 90 ml červeného vína
  • trochu vody nebo vývaru podle potřeby
  • 1 lžíce červeného vinného octa (nemusí být)
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř
  • cca 1 lžíce krupicového cukru
  • balíček těstovin
  • kelímek ricotty
  • hrst bazalkových lístků (příp. petrželky)

Postup

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a po chvilce maso, které opečeme ze všech stran, osolíme ho a opepříme. Přilijeme víno, rajčata, ocet a podle potřeby vodu. Přidáme bobkové listy a v papiňáku dusíme půl hodiny. Omáčku podle chuti osladíme.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme je. Promícháme je s uvařeným ragú.

Ihned podáváme doplněné ricottou a bazalkou (nebo petrželkou).



 

Žádné komentáře:

Okomentovat