17. 2. 2015

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty


Na tuhle čočkovou polévku po italsku jsem se inspirovala v únorovém Apetitu. Provedla jsem opět pár malých úprav a vznikla lahodná polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod k večeři, stačí ji doplnit čerstvým pečivem.

Přísady

  • 0,9 l zeleninového vývaru
  • 150 g čočky, předem namočené (použila jsem předvařenou)
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1/2 petržele, nakrájené na kostičky
  • 1 řapík celeru, nakrájený na kostičky
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 200 g konzervovaných krájených rajčat
  • hrst lístků petrželky

Postup

Čočku slijeme a zalijeme vývarem, přidáme tymián, bobkový list a vaříme zakryté na mírném ohni 15 minut (u předvařené čočky tenhle krok odpadá).

Do hrnce přidáme kořenovou zeleninu, česnek, rajčata a vaříme asi 15 až 20 minut, dokud nebude čočka i zelenina měkká. 

Vyjmeme koření a přidáme nasekanou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat