24. 3. 2015

Zapečené gnocchi


Rychlé a jednoduché jídlo s minimem surovin. Vařila jsem to z domácích bramborových gnocchi, které jsem měla v mrazáku. V nouzi ale můžete použít kupované.

Přísady

  • cca 500 g uvařených gnocchi (použila jsem domácí)
  • 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 lžička oregana
  • sůl, pepř
  • 1 lžička cukru
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • 1 větší rajčatový protlak
  • 1 balení mozzarelly
  • čerstvá bazalka k podávání

Postup

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, opékáme ho a vařečkou oddělujeme na malé kousky. Osolíme ho, opepříme a přidáme oregano. Až je maso opečené, přidáme česnek, sekaná rajčata a protlak. Chvilku povaříme a vmícháme uvařené gnocchi.

Směs dáme do zapékací mísy, poklademe plátky mozzarelly a při 200 stupních zapékáme asi 20 minut.

Podáváme posypané čerstvou bazalkou.





 

Žádné komentáře:

Okomentovat